STUDIO387 - Agencija za informatički inženjering, konsalting i marketing - Sarajevo

+387 61 028 546

izrada-sajta-u-wordepress-u

Potreban Vam je kvalitetan sajt na kojem svako može lako da se snađe, da dobije sve željene podatke, da vijesti na sajtu budu uvijek svježe? Želite mogućnost da vrlo lako i pedantno Vi ili Vaši saradnici mogu da unose svaku važnu informaciju na Vaš sajt? Ukoliko ste mislili da Vam je za ovako nešto neophodno neko ozbiljnije kompjutersko znanje ili pak neke osnove programiranja, prevarili ste se.

Tačno je da Vam cjelokupan sajt može osmisliti i uraditi jedino vješt i obučen, profesionalni programer, ali dalje uređivanje i dopunjavanje informacija na sajtu, trebalo bi da na što lakši način bude obezbjeđeno Vama. Zato danas, većina stučnih programera često kreira sajtove u WordPress-u. Ukoliko ste redovni korisnik interneta, vjerovatno ste već čuli za ovaj pojam, ali ne znate o čemu je tačno riječ.

 

Dakle, šta je WordPress?

WordPress je Open Source Content Management System, ili skraćeno CMS. Ukoliko niste upoznati ni sa ovim terminom, ukratko – CMS je sistem za upravljanje sadržajem. Dakle, on služi da omogući vlasnicima sajtova lako i vješto uređivanje i održavanje vlastitih sajtova, bez ikakave specijalne obuke iz programiranja. Postoji više CMS sistema, i svaki od njih ima svoje prednosti i mane. U nekima je snalaženje jednostavno lakše ali su ograničenja veća, kod drugih je situacija obrnuta i tome slično.

Najpopularniji CMS sistemi, danas, su: WordPress, Joomla i Drupal.

Dakle, WordPress se prema najnovijim istraživanjim nalazi na prvom mjestu svih CMS sistema današnjice.

Možda će Vam biti interesantan podatak da ažuriranje sajta u WordPress-u koriste i sljedeće svjetski poznate firme i kompanije: The New York Times, Istraživački centar NASA, Fox News, CNN i mnogi drugi… Više od 13% od 1.000.000 najvećih web stranica u svijetu koristi WordPress CMS sistem.

Zbog čega je WordPress preuzeo vodeću ulogu među CMS sistemima?

Zato što ima širok spektar pozitivnih karakteristika, kao što su: podržan je PHP-om i My SQL-om; posjeduje predložak sistema i plug-in arhitekturu; namjenjen je i za velike sajtove koji imaju i preko sto web stranica; besplatan je; veoma je jednostavan i praktičan, lako se instalira, a snalaženje u njemu se uči za par minuta. Zbog svih ovih karakteristika WordPress je, i pored stranog, osvojio i domaće tržište. Danas, postoji verzija WordPress-a na bosanskom jeziku. Pored toga što Vam nije potrebno nikakvo osnovno programersko znanje da biste upravljali sadržajem Vašeg web sajta, sada Vam više nije neophodno ni solidno poznavanje engleskog jezika.

Čini se da njegovi izumitelji nisu ni mogli da sanjaju o ovako velikom dostignuću i njegovom razvoju. Sve je počelo u želji da se kreira alatka za lakše upravljanje i organizovanje blogova davne 2001. godine; da bi ga Matt Mullenweg zvanično objavio 27. maja dvije godine kasnije.

Zatim je uslijedio njegov nevjerovatan razvoj i konstantno unapređivanje samog sistema. Neke relativno novije verzije WordPressa u poslednjih par godina, preuzete su više od 12,5 miliona puta. Činjenica je da je WordPress, danas, najsavremenija platforma koja služi za lično izdavaštvo. Jedna od glavnih stvari koja ovaj sistem čini toliko popularnim je konstantna težnja njegovih programera da ga još više poboljšaju i upotpune.

WordPress i STUDIO387

Da, naša firma je poznata po ovim sajtovima, a svi naši korisnici su izuzetno zadovoljni, jer pored kreiranja sajta mi vršimo i obuku naših korisnika za najosnovniji rad u WordPressu. Vjerujte da lakše i funkcionalnije rješenje za održavanje Vašeg sajta od WordPress-a ne postoji.

Svjesni smo toga koliko je velika potreba za čestim ažuriranjem sajtova, bilo da Vaš sajt predstavlja Vašu firmu, organizaciju, prodavnicu, udruženje, sportski savez… svaka poslovna prezentacija ima potrebe za novim informacijama, npr.: promjena cijene proizvoda ili dostupnost istih; nova obavještenja sa sportskih takmičenja ili bilo koji drugi ostvareni rezulatati; nove usluge koje Vaša firma/kompanija pruža; izvještaji i tome slično. Svaki razvijeni posao danas donosi nove promjene, zahtjeve i unapređenja; a, ukoliko želite da Vaši klijenti/korisnici/mušterije budu uvjek tačno informisani o trenutnim novostima sve što Vam je potrebno jeste kvalitetno urađen sajt u WordPress-u.

Kreiranje sajta prepustite nama, sve ostalo – dalje ažuriranje i uređenje sadržaja možete krajnje jednostavno i brzo obavljati Vi. Dakle, ne morate više zavisiti od tuđeg vremena, brinuti se kada je i kako koja informacija objavljena, i za sve to plaćati programerima nekakve besmislene sume novca. Sa sajtovima izrađenim u WordPress-u internet marketing je daleko jednostavniji i dostupniji. Mi kreiramo sajt prema Vašim potrebama i željama, WordPress nije jedini izbor koji nudimo, ali vjerujemo da je većini on najbolji. Razmislite šta sve želite da postignete sa Vašim sajtom, obratite nam se i zajedno ćemo pronaći idealno rješenje.