STUDIO387 - Agencija za informatički inženjering, konsalting i marketing - Sarajevo

+387 61 028 546

“Vrlo lako posjedujte vlastiti Centar za praćenje telefonskih kampanja – CPT”

Zamislimo situaciju – posjedujete svoj vlastiti privatni biznis, multinacionalna kompanija ste ili ste marketinška agencija koja se, kao i mi bavi praćenjem marketinških kampanja svojih klijenata. Vrlo dobro znamo da i je i danas u eri interneta i naprednih tehnologija telefonski poziv klijenta i dalje najsigutrniji znak da ćete u 85% slučajeva da skopite posao.

A zašto ste kao privatni poduzetnik uspješni? Pa zbog toga što se reklamirate, naravno! A najčešće, u stvari stalno – svaka Vaša reklama sadrži upravo vaš telefonski broj na koji vas klijenti mogu dobiti i od vas tražiti informaciju, dogovoriti kupovinu dobara i usluga. Zaista, znamo već to, ali da ponovimo – telefonski poziv je već prodaja!

Zbog toga ste vjerovatno svoj broj telefona stavili na svako moguće mjesto i marketirali ga i na televiziji, u novinama, na web portalima, online oglasnicima, pa čak i na velikim bilboard-ima u gradu; odnosno na svakom mogućem mjestu gdje ste mogli.

Ali ono što ne znate, a što je jako bitno – je odakle je poziv došao, odnosno preko kojeg medija je vaš klijent došao do tog telefonskog broja. Naravno, postoji mogućnost da vam klijent to kaže, ali budimo realni nećemo svakog klijenta pitati kako je došao do našeg broja. Tako u stvari, postoji realna pretpostavka da su svi vaši klijenti došli do vašeg telefonskog broja recimo sa bilboard-a, a niti jedan iz novinskog članka, tv oglasa ili bilo kojeg drugog elementa marketing mixa kojeg ste koristili.

Naravno, postoji mogućnost da za svaki element marketing miksa posjedujete drugačiji telefonski broj, ali zamislimo kompaniju koja ima 30 telefonskih brojeva, malo nerealno, zar ne?Ono što je najbitnije, vi ne znate koji je element vaše marketing kampanje uspješan i na čemu ste uzalud potrošili novac. Na godišnjem nivou, ne biste vjerovali o kolikim iznosima uzalud bačenog novca se radi.

Prema istraživanju svjetski poznate agencije AC Nielsen u 2013 godini na marketing je potrošeno 7,1 bilion eura u Evropi, od toga je čak 61% uloženo u bezuspješne kampanje (medije). Upravo sve gore navedeno je razlog da smo odlučili da razvijemo vlasititu platformu za praćenje telefonskog marketinga, odnosno vaših marketinških kampanja u raznoraznim medijima, a koje sadrže vaš telefonski broj.

Rješenje je zasnovano na web aplikaciji koja može biti instalirana na neki od vaših računara unutar firme, i koja dodjeljuje različite aktivne telefonske brojeve (virtuelne, bez upletanja telekom operatera), koje onda u potrebljavate svaki za pojedinačnu marketinšku kampanju, a svi usmjeravaju pozive klijenata na vaš glavni telefonski broj.

Primjer:

Zamislimo da posjedujete telefonski broj 033/ 111- 222. I zamislimo da želite da se reklamirate u novinama, na televiziji, na internetu, na proizvodu i na recimo velikom bilboard-u u gradu.

Složićete se da svaka od ovih opcija košta određen iznos novca što u konačnici donosi velik trošak, a niste sigurni koji je od ovih medija „donio“ najveći broj telefonskih poziva, odnosno klijenata.

Sa našim softverskim riješenjem ovaj proces bi izgledao ovako:
GLAVNI BROJ 033/ 111 – 222 se unosi u sistem i svakoj od kampanja se dodjeljuje virtuelni broj, pa imamo:

Novine – 0800-111-222
Televizija – 0800-222-333
Internet – 0800-333-444
Ambalaža – 0800-444-555
Bilboard – 0800-555-666

Svaki ovaj broj „zvoni“ na vašem glavnom broju. No međutim, prijavite li se na naš sistem koji je instaliran na vašem računaru, sada realno vidite slijedeće podatke:

Bilboard – 170 poziva
Novine – 69 poziva
Internet – 113 poziva
Ambalaža – 12 poziva
Televizija – 1 poziv

Sad vam je situacija već mnogo jasnija, zar ne?
Jasno se iz podataka vidi da je u toku vaše marketinške kampanje najviše poziva došlo od klijenata kojii su koristili broj sa bilboarda i interneta, a najmanje s medija koji popularno zovemo televizija.

Matematika je neumoljiva. Do sada ste „bacali“ novac na tv reklame, ali zahvaljujući našem softveru – to više nećete raditi. Sada imate kompletan uvid u vašu marketinšku kampanju, možete odlučiti kako biti uspješniji, ali sada bez nepotrebnih troškova.

Ali to nije sve…Ono što naše riješenje dodatno nudi je i

  1. Snimanje svih telefonskih razgovora (na takav način možete vršiti kontrolu vaših uposlenika, korigirati vaš način prodaje, komunikacije i slično)
  2. Preusmjeravanje poziva
  3. Blokiranje poziva
  4. Automatsku sekretaricu sa uputama za korištenje

 

I jos mnogo drugih veoma korisnih statističkih i marketinških opcija. Ako ste zainteresirani da uštedite i budete u korak s vremenom, te da budete korak ispred svoje konkurencije slobodno nas kontaktirajte, te možemo dogovoriti prezentaciju usluge u vašim kancelarijama.

Također, možete nas kontaktirati i putem zahtjeva za ponudu koja se nalazi u meniju na desnoj strani ove stranice.