STUDIO387 - Agencija za informatički inženjering, konsalting i marketing - Sarajevo

+387 61 028 546

“SMS Marketing je jedan od najbrže rastućih marketinških mogućnosti. Ljudi ne izlaze iz kuće bez svojih mobitela, dakle gdje god se nalaze (kod kuće, na poslu, u autu, na putovanju, u teretani, u diskoteci, na planinama, na plaži…) mobitel je uvijek uz njih.”

Posjedovanje mobitela u Bosni i Hercegovini se stabiliziralo na razini od oko 90% domaćinstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj. Prosječan broj mobitela po domaćinstvu je 2,5 komada, no kod domaćinstava s višim prihodima (preko 2000,00 KM) kreće se između 2,9 do 3,4 komada.

U 16% domaćinstava nalazi se barem jedan pametni telefon (Android, BlackBarry, iPhone), a kod domaćinstava s preko 3000,00 KM prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57%. Važan je također i podatak da dok većina e-mailova nikada nije pročitana 99% sms poruka se pročita i to u roku od 4 minute od primitka u prosjeku. Svaki marketinški stručnjak koji vidi ove podatke odmah će shvatiti kako su mobiteli kao stvoreni za marketing i za sadašnjost i za budućnost marketinga.

Mobilni marketing možete koristiti za više namjena i to:

  1. Kao najavu novih proizvoda
  2. Promovisanje jednodnevnih akcija
  3. Najavu posebnih događaja
  4. Za promociju otvaranja  novih prodajnih mjesta
  5. Kao promociju dnevne ponude restorana, pizzeria i sl.
  6. Kao SMS vizitke
  7. Kao SMS kupone

 

Naša usluga SMS Marketinga dozvoljava vam da brzo, jednostavno i ekonomično sprovodite mobilne kampanje iz mjeseca u mjesec sa svojim zadovoljnim klijentima i na taj način ih stalno podsjećate kako su oni vaši posebni klijenti i samo za njih imate povoljnije ponude.

Zajedno sa vama usavršavamo strategiju kako da vam se vaši klijenti uvijek iznova vraćaju i kako da budu veoma zadovoljni vašim proizvodom ili uslugom. Ukoliko nemate bazu svojih klijenata ili nemate još potpuni broj objasnićemo vam na koji ćete način iz dana u dan sakupljati klijente u svoju bazu klijenata.